vineri, 31 iulie 2009

De criza

Specialistii lu' peste prajit anunta cu emfaza din fotoliile lor directoriale ca nenorocita asta de criza economica va avea un varf undeva prin octombrie.
Dupa aia, Dumnezeu cu mila, ca nu stiu ce mai ramane pana atunci.
Bancile si-au bagat p***, pardon capul, in nisip ca strutul pana trece pericolul, societatile de asigurari sunt pe butuci, se pare ca 15% dintre politele Casco au fost anulate in ultimele doua luni, industria, cea care ar trebui sa ofere un plus valoare economiei, nu mai exista.
O vedem cu totii, in drumurile catre banci pentru a obtine un credit de rahat, in salariul care s-a diminuat, in marfurile care ne stau pe raft, in adresele pe care le primim la posta si ne someaza sa ne platim ratele scadente de mult, in portareii care bat la usa.
Criza a creat si situatii hilare, poate vrei sa duci masina luata in leasing inapoi pentru ca nu mai poti plati ratele, dar esti refuzat politicos pentru ca valoarea ratelor ramase de achitat depaseste pretul uneia noi, de pe stoc.
Ma intreb unde sunt miliardele alea luate de pe la bancile externe, ma asteptam sa vad niste linii de credit pentru IMM-uri, ceva capital de lucru. Dar nu, aceeasi gargara fara rost pe toate posturile de televiziune, aceleasi programe electorale cu iz de spaga.
In timpul asta noi ne pierdem slujbele, afacerile alea de cacat pe care le-am inceput sunt pe butuci, stam tot cu niste chirii imense in apartamente de rahat pentru ca programele guvernului sunt o gluma, luam haleala in rate de la hypermarket.
Am vazut zilele trecute o caricatura simpatica in Academia Catavencu, in care un tip cu o sticla in mana (deci roman get beget) spunea ceva de genu' "in toate campaniile electorale am mancat si am baut, anu' asta as f*te ceva".
Ma raliez la treaba asta si le urez guvernantilor un sincer "Sa va f*t in gura!"

miercuri, 22 iulie 2009

Delta Dunarii V






Photography quotes

Iata cateva citate despre fotografie care imi plac foarte mult:

There will be times when you will be in the field without a camera. And, you will see the most glorious sunset or the most beautiful scene that you have ever witnessed. Don't be bitter because you can't record it. Sit down, drink it in, and enjoy it for what it is! - DeGriff

I always thought good photos were like good jokes. If you have to explain it, it just isn’t that good. – Anonymous

Which of my photographs is my favorite? The one I’m going to take tomorrow.
– Imogen Cunningham

Beauty can be seen in all things, seeing and composing the beauty is what separates the snapshot from the photograph. – Matt Hardy

Your first 10,000 photographs are your worst. – Henri Cartier-Bresson

You don’t take a photograph, you make it. - Ansel Adams

Fotografii botez - Mihail





vineri, 10 iulie 2009

Dave Hill

Doua sedinte foto cu domnul Dave Hill, poate ca cei care cauta "efectul" sau in pluginuri minune pentru diferite programe de editare ar fi mai bine sa studieze mai intai cum pune luminile si atentia la detaliu, precum si volumul de munca depusa pentru obtinerea unei imagini, personalul si celelalte resurse implicate.

Mai jos aveti si linkuri catre unele dintre fotografiile realizate in acest filmulet:
BEACH
CLIFF
SUNSET

Yuri Arcus

Am vazut pe Strobist de curand doua filmulete despre cum face baiatul asta microstock, le postez si eu, mi se par impresionante.

Aici vedem un tur al uriasului studio:


Si o mica demonstratie: