vineri, 31 iulie 2009

De criza

Specialistii lu' peste prajit anunta cu emfaza din fotoliile lor directoriale ca nenorocita asta de criza economica va avea un varf undeva prin octombrie.
Dupa aia, Dumnezeu cu mila, ca nu stiu ce mai ramane pana atunci.
Bancile si-au bagat p***, pardon capul, in nisip ca strutul pana trece pericolul, societatile de asigurari sunt pe butuci, se pare ca 15% dintre politele Casco au fost anulate in ultimele doua luni, industria, cea care ar trebui sa ofere un plus valoare economiei, nu mai exista.
O vedem cu totii, in drumurile catre banci pentru a obtine un credit de rahat, in salariul care s-a diminuat, in marfurile care ne stau pe raft, in adresele pe care le primim la posta si ne someaza sa ne platim ratele scadente de mult, in portareii care bat la usa.
Criza a creat si situatii hilare, poate vrei sa duci masina luata in leasing inapoi pentru ca nu mai poti plati ratele, dar esti refuzat politicos pentru ca valoarea ratelor ramase de achitat depaseste pretul uneia noi, de pe stoc.
Ma intreb unde sunt miliardele alea luate de pe la bancile externe, ma asteptam sa vad niste linii de credit pentru IMM-uri, ceva capital de lucru. Dar nu, aceeasi gargara fara rost pe toate posturile de televiziune, aceleasi programe electorale cu iz de spaga.
In timpul asta noi ne pierdem slujbele, afacerile alea de cacat pe care le-am inceput sunt pe butuci, stam tot cu niste chirii imense in apartamente de rahat pentru ca programele guvernului sunt o gluma, luam haleala in rate de la hypermarket.
Am vazut zilele trecute o caricatura simpatica in Academia Catavencu, in care un tip cu o sticla in mana (deci roman get beget) spunea ceva de genu' "in toate campaniile electorale am mancat si am baut, anu' asta as f*te ceva".
Ma raliez la treaba asta si le urez guvernantilor un sincer "Sa va f*t in gura!"

3 comentarii:

neo geo spunea...

bravo , imi place ideea , realizarea si senzatia de strobist ;). spor de aici inainte , bv si pentru articol! ce sa zic , varful prostiei cred ca va fi prin toamna cand se duc gastele sa voteze .As vota si eu ceva , vb betivului , da n-am ce!

Narcis Virgiliu spunea...

"Ma raliez la treaba asta si le urez guvernantilor un sincer "Sa va f*t in gura!"

Poate doriti sa le dati mai multe numere, in cazul asta este bine de stiut ca pot participa si eu si multi altii, adica cel putin sa le-o dam pe principul "unde-s doi puterea creste..."

Alinuta_bulinutza spunea...

Ce rau imi pare ca nu am si eu cu ce :)